Zaterdag 26 mei, vliegtuigen overal vandaan kwamen aanvliegen op EHST, Arend Hekkelman (Havenmeester) gaf goede instructie aan de onbekende piloten, zodat de hang gliding activiteiten, zonder enig oponthoud konden doorgaan. Nico was er ook weer gezellig bij om af en toe de dolly te halen. Net als de overige piloten, die allen automatisch de dolly een keer gaan halen of vaker zoals Cor en Rob v R. Dat loopt helemaal top. Ondanks het zijn drukke werkzaamheden, heeft Tim toch een gaatje vrij kunnen maken om zijn vleugels te spreiden. https://youtube.com/watch?v=RweCgaNzinI%3Frel%3D0Tevens heeft hij nog wat startvideo’s genomen en heb ik in een filmpje geplaatst. Coen heeft weliswaar nog anderhalf uur gevlogen, en dat was een goede prestatie, want het viel nog niet zo mee.Zaterdag en zondag gaan misschien nog wel beter worden, want de blipmap is positiever dan afgelopen woensdag.smiley

Woensdag 23-05-2018. De blipmap geeft een lichte thermiek verwachting enigszins gehinderd door teveel wind. In de ochtend nog gewerkt en reed einde ochtend vanuit Hellevoetsluis in de regen naar Culemborg om Fred Lanning daar op te pikken. Daar werd ik hartelijk verrast met een lekker bakkie koffie van vers gemalen bonen en heerlijke luxe broodjes van bakker Bart. Aangekomen op EHST was het prachtig weer en ging Fred in alle rust zijn delta opbouwen en ik de DragonFly sleepklaar maken. Ger bood aan om de dolly op te halen en dat was natuurlijk heel tof. Rond 15u kwam er tijdens de sleep vanuit het zuiden en enorme heiige soep binnen drijven. Enfin aan de noordkant waren nog wel enkele kleine cumuli, dus daar had Fred nog wel een beetje lift, maar niet voldoende om een lange vlucht te gaan maken. Na een leuke relaxte landing, was het lekker rustig toeven in het gras en aan bijpraten was geen gebrek. Tegen half 5 ging de soep verdwijnen, en Fred wilde nog wel een vluchtje maken. Dank aan Mans om ook de dolly van de runway te halen. Wat een heerlijk thermiek kwamen we tijdens het slepen tegen. Heb Fred netjes weggezet in de stijg onder een wolk. Ruim 2 uur niets meer gehoord, wel gezien, een speldenknop zo klein zo hoog. Later bleek dat hij de 2100 meter is gepasseerd. Wow, achteraf bleek dus dat hij continue tussen de 1500 en 2100 heeft gevlogen van klein wolkje naar klein wolkje. De wolkjes moest je wel goed zoeken. Tegen 19u kreeg ik een smsje binnen met de coördinaten voorbij Hoogeveen. Toen Fred de vliegstrip van Hoogeveen in het vizier had, wist hij daarna een mooie landingsplek dicht bij een af- en oprit naar de snelweg te vinden. Dat was heel praktisch op de terugweg. Wat een onverwachte supervlucht, zo aan het einde van de dag. Ik ben een uur aan het rijden geweest richtig home om Fred op te halen. Daarna lekker gegeten aan het kruispunt van Dedemsvaart. Wat hebben we genoten van een super leuke vliegdag vanaf EHST.
Deze kan wel doorgaan voor een reclame van Snelle Jelle: klik