Zondag 8 april, wat een prachtige dag is het geworden om na de lange winter de deltavleugels uit te slaan. Frank Rammelo, Jan Gorisse en Jeroen Kleinnagelvoort debuteerde op EHST. Naar een grondige briefing was het zover dat onder begeleiding van Coen, Cornelia en Henk de praktische kanten werden doorgenomen. De gezonde spanning was goed te voelen voor de focus. Dit allemaal samen resulteerde tot fantastische sleepvluchten. Ben helemaal trots op de debutanten, start helemaal gladjes, goede positie zowel in hoogte als zijdelings. Het vertrouwen is mooi opgebouwd zo in rustige omstandigheden. Paul Vlootman en Martin van Helden zijn ook nog komen vliegen. De meteo site van Martin gaf aan dat de inversie rond 16u zou verdwijnen en dat de thermiek dan volledig gebruikt zou kunnen worden. Nou Martin had gelijk. Coen en Henk dachten toen, zullen we dan toch nog maar een slepen doen zo laat in de middag? Nou, dat ging super goed. Na tijdje rond dobberen op 500 m was daar ineens de huisbel die door kon en bracht de jongens al gauw naar boven de 1000 m. Coen kon dit wel een 1,75 uur volhouden. Helaas was de 0 wind wel voor de meeste piloten een dingetje. Gaan we flairen, meelopen of op de buiklanden. Cornelia is wel de piloot die flairen het moedigst kan. Van bovenaf is dat zo mooi te zien. Met volle kracht geeft Cornelia met een zwiep het A-frame omhoog en landt keurig op haar voetjes als een sierlijk zilverreiger. Zelf heb ik zo’n 4 uur in de DragonFly gezeten en Coen heeft me voor de zekerheid toch nog eens op het hart gedrukt: Rinus elke keer bij het tanken olie bijvullen, ook al is het niet direct nodig. De handelingen flow is belangrijk. smiley Olie reservoir aan de linker kant van de motor loopt tabs naar beneden. Dus als iemand maar denkt dat het olie niveau lager is dan de lijn, dan mag je dat altijd melden, heel graag zelfs.Het is een geslaagde dag geworden. Volgende week bij goed weer, misschien debutant Otto en Rens nog een introdag en dan zijn we er allemaal klaar voor om de Knoalcup 2018 met een gerust vlieghart in te gaan.
#
Zaterdagavond tot zonsondergang heerlijk genoten van het vliegen, super zacht windje recht op de baan. Van alles weer goed geoefend, stijle 360° bochten zonder hoogteverlies, stall, drift, noodlandingen met de motor geheel uit, landingen met gas, en landingen met idle. Alles gaat nog steeds als vanouds. Weer helemaal blij van binnen.
#
Vrijdag niets zo veranderlijk dan het weer:

Dat gaat er goed uitzien de komende week smiley