Zaterdag 9 december 2017, is een leuke dag geworden. Het feestje werd geopend bij het restaurant Fortezza te Hellevoetsluis. Er waren maar liefst 7 genomineerde piloten aanwezig. En er is goed gevlogen t.o.v. van 2016, en er waren meer dan 2x zoveel goed bruikbare thermische dagen. Vorig jaar had Coen gewonnen met 230 punten. Het punten aantal heeft hij dit jaar kunnen verbeteren naar 261. Sander kon er vorig jaar niet bij zijn vanwege zijn werk in het buitenland, maar heeft dit jaar zijn punten aantal verbeterd met 186 naar 277. Araldo is in zijn klasse 3e geworden met 287 punten en Gijs had maar liefst 322 punten is hiermee 2e geworden. De winnaar is uiteindelijk Arne geworden met ruim 392 punten. Daar zat een geweldige vlucht bij van 140 km van EHST naar bijna zijn huis. Henk Drent is 1e geworden in de Sports Classe 1 met 61 punten en Rob van Rijnbach heeft het beste gevlogen in zijn Class 5 dit jaar, maar helaas konden Rob en Margriet er niet bij zijn vandaag. Nogmaals iedereen van harte gefeliciteerd. Hierna gingen we door naar het theater, daar was een special programma van Speelman & Speelman, die tijdens de voorstelling vooral Arne deden verrassen. De DF-bokaal werd namelijk uitgereikt door Joost en Daan. Zijn prestaties werden op het podium doorgenomen. Zoals de 140 km vlucht en de vlucht vanaf Johanna. Arne gaf gelijk wat educatie en zo kwam deltavliegen toch weer even voorbij bij een aantal mensen in het theater. https://youtube.com/watch?v=tc4dO5r1_lA%3Frel%3D0