Vrijdag was een zonovergoten dag, niet aan het vliegen maar Connie en ik waren uitgenodigd door Flip en Yvonne om te mee te varen in hun boot naar hartje centrum Leiden. Prachtig ervaring in een overdaad aan luxe. De dag werd ook nog is afgesloten met een culinaire BBQ.
Zaterdag was een mooie dag maar de wind was max cross en er was al gauw in de middag een afscherming. Het vliegen met Michael (buurjongen) en zijn vriendin Sophie in de DragonFly ging wel geweldig leuk. Eerste ervaring om zelf te besturen gaf veel enthousiasme.
Zondag was des te beter, goede thermiek die maar tot 600m zou gaan. Cor gaat tegenwoordig zo professioneel achter de DragonFly aan, dat je heel goed moet kijken, want voelen doe je hem niet meer. Maar Martin van Helden en Henk Drent wisten zelfs de 1150m te bereiken. Martin heeft zo’n 3,5 uur gevlogen. Piet vliegt inmiddels weer zonder vin en het is helemaal relaxed slepen. Het is wel mooi te zien als ik op hoogte aan het slepen ben, dat helemaal uit het niets in de verte Rob v R komt aan scheren met zijn starre vleugel. (mooi te zien op filmpje van Ruud:https://youtube.com/watch?v=TLcm5FnEs9w%3Frel%3D0 Ruud wist trouwens weer van lage hoogte opnieuw een thermiekbel op te pikken en weer uit het zicht te vliegen. Erik heeft ook weer zijn energie kunnen gebruiken om 2 tandemvluchten te doen. Aan het einde van de dag heeft hij ook nog heel wat soldeerwerk gedaan als voorbereiding een nieuwe tachometer te installeren. Later met een aantal piloten gezellig bij Karin in het paviljoen gegeten.
Film van Henk Drent:https://youtube.com/watch?v=7W63_lJjcm0%3Frel%3D0