De Nederlandse Kampioenschappen slepen te vliegbasis Deelen zijn een succes geworden. 3 dagen kunnen vliegen en tot het laatst toe spannend wie er zou gaan winnen. Eerste is geworden Arne Tanzer en heeft zeer constant gevlogen. Tweede is Joost Eertman en had de laatste dag supersnel gevlogen. En derde op het podium was André, bij de 2e taak had hij alles gegeven wat hij kon en was ook ongelooflijk moe na de landing op Goal. Allen van harte gefeliciteerd, en ook natuurlijk de degene die mooie vluchten hebben gemaakt.
De heenreis van EHST naar Deelen was heel koud en af en toe nat. Dat was ik al snel vergeten want ik kreeg van alle kanten al lekker warme koffie aangeboden om bij te komen. De terugreis was veel aangenamer, want de temperatuur was vele graden hoger en heb onderweg veel thermiek gekregen. En dat er meer in de lucht zijn is ook fantastisch mee te maken. Zo heeft er een ooievaar zeker 20 seconden op 10 meter rechts naast me gevlogen, al kijkend en beoordelend niet te dichtbij te komen gebruikte hij zijn vleugelveren tippen zeer gevoelig en hield daarmee mooi de koers. De ooievaar koos voor de thermiekbel uit te melken en ik ging verder door.
Daarna weer een paar zwaluwen die zowat op de hand komen zitten als je de arm uitsteekt. Ik denk dat ze het leuk vinden, want nu heb ik dit al meerdere malen meegemaakt tussen de de 100 en 400 meter. Weer even verder ging ik richting een zwevende buizerd. Die had me totaal niet in de gaten, waarschijnlijk omdat ik hem van achter aan het naderen was. Op 20m afstand had ie het door, keek me aan, bleef waar hij was en keek me nog eens aan, en toen heel langzaam ging hij zijwaarts. Wat opvalt zo eind de middag, begin avond dat er eigenlijk heel weinig vliegverkeer is, tja alleen de DragonFly in dat grote luchtruim. Verder genietend van de vlucht heb ik later de DragonFly keurig op EHST geland.
Nico wil ik heel erg bedanken, want hij is 4 dagen onafgebroken mijn steun en toeverlaat geweest met hulp en chauffeur te zijn van de bus. En natuurlijk Annette die ons heel gastvrij heeft ontvangen tijdens de dagen en een heuse studio had ingericht met alle faciliteiten die je maar kan bedenken.https://youtube.com/watch?v=x3Tts1Nk_dE%3Frel%3D0%26controls%3D0%26showinfo%3D0