Zondag waarschijnlijk recorddag. Het gaat overal omhoog met krachtige thermiek en maximale startconditie 17 kts recht op de baan. Ik denk in 4 uur van ehst naar Denemarken was haalbaar met 40 km/uur wind in de rug.

10 april ziet het er mooi uit om te vliegen. In het weekend gaan we veel wind krijgen!
Wat een pracht vliegdag is geworden, die we echt niet hadden moeten missen.
Coen had het druk op zijn werk dus kon pas 13u er zijn. Maar geen nood. Coen stijgt telkens door naar 1300 en komt uiteindelijk bij Termunten uit, Tja en dan is er veel water… De vlucht is mooi te bekijken in 3d! Coen vertelde dat het zo mooi was mee te maken dat telkens bij een waterplas of meertje de warme lucht schrok van het koude water en daardoor mooi los raakte van de bodem. Ondanks het heiige karakter vandaag is er toch prachtig gevlogen. De bellen waren smal maar wel sterk. En samen met Cornelia gingen we in een bel met +4,5 omhoog. Super leuk was dat. Daarna kon Cornelia haar eigen weg vinden en wist telkens gebruik te maken van de aanwezige thermiek. Erik was al gauw weg en niet meer in zicht, achteraf bleek ook dat hij tegen de 1500m zat. Super! Henk ging ook geweldig. We vlogen een bel in en Henk dacht hooooooo ik ga maar eens loskoppelen en dat was nog niet echt hoog. En toen dacht hij, oeps haal ik het veld wel terug. Maar de goede pilootcapaciteiten van Henk konden er gelukkig voor zorgen rustig te blijven en gebruik te maken van de mooie thermiekbel, en al gauw was ook hij uit het zicht verdwenen. Helaas moest ik snel er weer vandoor (15:30) omdat er een medische keuring Class-II op de agenda stond. Ik kwam keurig 5 minuten voor de afspraak aan en toch een normale bloeddruk šŸ™‚
Wat een prachtige dag en als kers op de slagroomtaart…. ben ook nog goedgekeurd! smiley Helaas zijn de vooruitzichten in het weekend niet zo mooi kwa water en wind!