Zondag 22 maart. Achteraf bleek het thermisch plaatje aardig te kloppen. Heb op 300 m het toerental (4640 rpm) van de DF zo afgesteld, dat de daalsnelheid -1,9 m/s was. Op 300m ben ik thermiek gaan zoeken. De zwarte grond naast het meertje bleek voldoende stijg te geven tot +2,5m/s. Dat ging prachtig op naar het volgende idee, dat de platte daken op het industrieterrein bij Stadskanaal ook wel wat zouden gaan doen. En ja hoor raak! met +3,7m/s omhoog. Dat was even genieten om zomaar honderden meters kado te krijgen. Nieuwe stek zoeken en had tot meldpunt Echo geen belletje meer gehad, maar daar inmiddels gedaald tot 400m kreeg ik weer +1,7m/s. Yes… en zo heb ik ruim een uur kunnen vliegen als een delta. Geweldig mooi, maar wel ijskoud (0-1°C). Doordat ik te koude voeten ging krijgen ben ik maar gaan landen en ongelooflijk tevredensmiley

Vrijdag 20 maart, wat een mooie vliegdag vandaag. Om 13u brak het wolkendek en er kwam op diverse plaatsen dicht bij het vliegveld volop zon op de grond. Prachtig om te zien hoe een kraanvogel gebruik maakte van de thermiek onder zo’n blauw gat. Ik zat het op de holding point rustig te bekijken. Na de start ging ik naar zijn plekje toe en de DragonFly schoot met +5,7 omhoog. Dat was mooi zeg. De maan was niet meer te ontdekken in de helder blauwe lucht. Na paar uur vliegen kwam ik weer voldaan naar EHST en had de broodnodige vitamine D en vliegenergie weer opgenomen. Heerlijk. De Blipmap bij ’totaal weerbeeld’ of ’thermiek-NL’ aan de rechterkant van de website doet het trouwens ook weer!

Ben benieuwd of we vrijdag 20 maart al vliegend de eclips kunnen volgen. Daarna zou het een mooie dag kunnen gaan worden.smiley