Wederom was het weer zover, om samen met de genomineerde piloten een gezellige jaarafsluiting te hebben in de Texax Ribhouse te Epe in het midden van het land. Wie zal dit jaar de DF-bokaal in ontvangst nemen? Spelregels: De piloot is zelf verantwoordelijk voor het plaatsen van de track van zijn beste vluchten vanaf EHST op de DHV-XC site. Het totaal XC-punten van de beste 3 vluchten wordt gebruikt als totaal score voor de DF-bokaal. Vijf piloten met de hoogste score worden genomineerd en krijgen een uitnodiging voor het etentje. De vliegweer omstandigheden zijn dit jaar in Nederland niet zo geweldig geweest t.o.v. van overige landen in Europa. Daar heeft men namelijk extreem veel kunnen vliegen dit jaar. Maar toch leuk om te zien dat EHST weer de beste score (106 XC-km) heeft van de Nederlandse vliegstekken, en 131e is geworden van de 1818 ingeschreven vliegstekken in de wereld! Weten jullie nog in 2011 met de prachtige vluchten van Coen, Robbie en Rob v R wist EHST zelfs de 12e plaats te scoren van de wereld. (wat is EHST toch een pracht vliegsteksmiley)
Mede dankzij de inzet van Nico Palar hebben we weer een mooie DF-bokaal kunnen maken.Resultaat: DF-bokaal winnaar is in 2014: Gijs Wanders die in 3 vluchten totaal in ruim 7,5 uur vliegen 176 km heeft gevlogen, ofwel 284 XC-punten heeft gescoord. (Dit is ongeveer 10% van zijn totaal aantal km’s dat Gijs gevlogen heeft dit jaar) Gijs staat 57e op de wereldranglijst en is tevens de 1e Nederlander in klasse-I.
De tweede genomineerde piloot is Araldo vd Kraats met 208 XC-punten. Derde is Coen Jansen met 190,9 XC-punten, vierde is Jochen Zeischka met 190,7 XC-punten en tot slot Mario Campanella is vijfde met 188 XC-punten. Leuk om te weten is, dat Mario het meeste XC-punten per km heeft gescoord, namelijk 1,74 XC-pnt/km! En Jochen heeft de hoogst gemiddelde snelheid per uur behaald, namelijk 52 km/uur. Coen Jansen heeft de meeste XC-punten behaald per tijdseenheid. Rob van Rijnbach is de beste geweest in de classe-V dit jaar, hij staat tevens als 1e Nederlander op de 54e van de wereldranglijst in zijn klasse. Top Rob! Nog mooi om even te vertellen is, dat Arne Tanzer dit jaar de beste vlucht vanaf EHST heeft kunnen maken, namelijk in 4,5 uur een afstand van 114 km afgelegd met 171 XC-punten. Jammer dat hij niet nog een paar vluchten meer heeft kunnen maken, want dan was het zeker heel spannend geweest tussen Arne en Gijs. Kortom het was weer reuze gezellig en volgend jaar weer nieuwe kansen.Namens Connie en mij ieder nogmaals van harte gefeliciteerd en dat we gaan duimen op een mooi vliegjaar in 2015.