Zaterdag 11-10-2014. Wie had dit gedacht zeg, dat ik nu dit jaar mijn eerste deltavlucht weer maak, na 14 maanden niet gevlogen te hebben. De omstandigheden waren uitstekend! Licht briesje, recht op de baan, beetje zon en wolken. Is en blijft toch weer spannend. Goed geconcentreerd alles gecheckt en nog eens gecheckt. De DragonFly met Dees als piloot ging rijden. Ik rolde met heerlijke snelheid over de baan en al gauw vloog ik smooth en liet de dolly zachtjes onder me doorglijden, zonder dat ik extra hoogte of daling kreeg. Dat ging super. En de vlucht ging ook zo relaxed, dat ik halverwege eens bedacht om de rits al toe te doen. Maar met 1 hand vliegen was ik toch nog niet zo vertrouwd mee. Dus maar gauw weer met twee handen concentreren. Boven de inversielaag was de lucht natuurlijk helemaal boterzacht. Wow wat een vlucht. Ik koppelde los en zag later Dees nog een klein wolkje doorsnijden met de sleeplijn. Ben naar Stadskanaal gevlogen heb daar even kunnen blijven met ‘nulletjes’. Daarna heb ik geprobeerd weer eens heel snel te gaan vliegen (oh ja… eerst de track eens gaan aflezen hoe snel het geworden is). Wow 122 km/u. Zo hard heb ik op de delta nog nooit gevlogen. Het ging ook zo strak zonder enige afwijking. Na fantastisch te hebben gevlogen en genoten te hebben van de rust en een strijkorkest, (iemand had waarschijnlijk de muziek hard aan staan en ik kon het warempel heel duidelijk horen door de gebogen vorm van het zeil waarschijnlijk) ben ik me gaan concentreren op de landing. Mooi circuit, downwind, base en keurig op final. Ruime snelheid en mooi lopend op mijn voeten geland. Wat is het toch een fantastisch vliegertje m’n Moyes LiteSpeed 3.5. smileyDaarna heb ik Desirée gesleept en zij kwam ook met een big smile weer terug op aarde met een pracht landing.
Vrijdag 10-10-2014, mooie vliegweer in de middag. Nadat ik met Tim gevlogen had in de DF, ben ik in de middag nog eens de lucht in gegaan. Er waren zelfs mooie wolkenstraatjes met behoorlijke thermiek, die me gedragen hebben van Stadskanaal naar Vriescheloo en terug. Ongelooflijk en dat in oktober. smiley Zaterdag wordt nog mooier waarschijnlijk, omdat de er dan nog minder wind zal zijn.