Impressie 2e fase gemaakt door Gijs Wanders!
Impressie
2e fase gemaakt door Frank Cox!//www.youtube.com/embed/BF6k_e3D6gM?rel=0

Maillen bleek dit weekend de beste locatie te zijn. Goede thermiek, mooi wolkjes. Er zijn 2 plessante taken gevlogen en Jochen Zeischka heeft wel heel goed laten zien dat hij een top piloot is. Jochen is al 4x op een rij taakwinnaar. Maar Koos de Keijzer (De Arend van Amsterdam) geeft zich niet gauw gewonnen en heeft zondag 3,5 uur gestreden om toch goal te kunnen halen en Nederland hoog te houden. Super gedaan Koos. Wat ik leuk vond te horen, dat er in groepjes werd samen gevlogen, en de meeste gunstige luchtlijn aan elkaar werd doorgegeven, zodat er meerdere piloten dicht bij goal konden komen. Kurt Huyge (B) gaat ook fantastisch en staat nu op de 3e plaats, maar Ruud, Gijs, Daphne en Mario kunnen deze 3e plaats wel eigen maken, want de punten liggen niet zo ver uiteen. In de 3e fase is nog van alles mogelijk. Want materiaalpech kan helaas ook een reden zijn om niet te starten. Thomas stond helemaal blij klaar. Vleugel keurig opgebouwd, wolkjes mooi opgebouwd, klaar om te vertrekken, maar dan slaat het noodlot toe. Bij het sluiten van zijn harnas brak zijn zipper, en het harnas kon dus niet gesloten worden. Scheisse, Scheisse…. Dat vond ik wel heel erg spijtig voor hem. Cornelia heeft zich wederom super ingezet met de hangchecks, administratie, radio, Telefoon, Retrieve. Nogmaals super bedankt voor deze sponsoring aan DeBeNeCup. Wat ging het slepen prachtig mooi, super bellen om mooi in te draaien. Heb trouwens ook nog de 100pk powersensatie mogen beleven in de Belgische DragonFly met het slepen van tandem.

Dat gaat rap omhoog, terwijl je het dalen heel rustig aan moet doen. Na afloop zat de DragonFly nog eerder in de trailer dan sommige delta’s op de auto smileyDaarna het fijne weekend gezellig afgesloten met lekker eten bij het vliegveld. Aan alle vrijwilligers en enthousiaste piloten weer hartelijk dank voor de geslaagde 2e fase, en op naar de 3esmiley

De 2e fase van DeBeNeCup 2014 gaat gevlogen worden op het MLA vliegveld van Maillen te België. Voor informatie zie de bijlage: