Donderdag 24 oktober 2013, wat een prachtige zonnige dag. Mooi weer voor de trainingsvluchten. Rob en ik waren vroeg uit de veren, om lekker op tijd op EHST te zijn.
De DF start weer gelijk na de pre-flightcheck en Rob ging flink aan het oefenen. Daarna kon hij nog een aantal bel afspraken nakomen. Nadat ik de DragonFly heb volgetankt ga ik me klaar maken om met Rob mee te gaan naar Borkum.Wel een uitdaging met 11 kts wind precies cross daar, maar ROB kreeg het keurig voor elkaar. Wat een prachtig welkome daar. Na 3 minuten taxiën kwamen er heel rustig, al kijkend met grote ogen en gespitste oren naar de nadering van ons, 8 reeën over de runway gehuppeld. Wow dat was even een geluksmomentje. Eenmaal bij de toren aangekomen, bleek dat wij het enige vliegtuig waren op gehele het eiland. Vanwege de vakantie, waren er wel heeeeeeeel veel toeristen, die blij waren eindelijk iets moois te zien op het vliegveld. Vol enthousiasme kwamen de camera’s te voorschijn, en er werden zelfs mensen vanuit het dorp opgetrommeld om te komen kijken en foto’s te laten maken.
“dass Sie es wagen auf dem Wasser” hoorde we telkens. Toch blijft het spannend ook al heb je een zwemvestje om. We waren weer precies op tijd terug voor de trainingsvluchten. Dit moet elke 2 jaar gedaan geworden. Wat een topdag weer, samen met je zoon is dat toch heel plezant!