Zou zondag nog een uitdaging worden om van 13:00u tot 15:30u de thermiek dit jaar nog te kunnen gebruiken? De wind helpt mee, want die is er niet en nu half negen is het onbewolkt. smiley Hadewych en Robbie is het gelukt om langer dan een glijvlucht in de lucht te blijven en zij grepen de kleine thermiekbelletjes stevig vast. Zelf heb ik ook nog een deltavlucht gemaakt, nadat Rob mij een mooie sleep had gegeven.

De zaterdag is zowat geheel besteed aan een zoekactie in het mais naar een vliegtuig. Een model weliswaar. Eerst met de Zodiac en Hans Oosterhof als pilot in command. Toch is door de snelheid het object moeilijk te traceren. Ik ging de DragonFly klaarmaken en Maarten ging mee als copilot. Ik wist trouwens niet dat ik zo strak en gecoördineerd aan het vliegen was. Dit zag ik achteraf met het uitlezen van de track. We zagen het model duidelijk eenzaam tussen de duizenden maisstengels hangen. Gelijk terug de hangaar in en met Karin en Maarten naar de juiste plek. Na de dode boom en 2 witte berken, volgde nog vijf andere bomen en dan bij de 2 dicht bij elkaar staande zilverberken het mais in. Per rij werd goed gekeken zodat we met z’n drieën ongeveer 30m breed tegelijk in beeld hadden. En ineens Jaaaaaa. jaaaaa… jaaa. Karin had het model in goede staat gevonden. Terug naar de auto. Ik was nog bezig met het inhalen van de balk over een diepe sloot waar toch wel een halve meter water in stond. Dat ging dus anders als gedacht. De balk schoof langs de steile wand naar beneden, ik wilde deze niet in het water laten glijden en probeerde dit te voorkomen, echter ik ging ook schuiven. Oeps gauw met 1 been naar de andere kant gesprongen, maar het evenwicht wil weer terug. Dus met andere been weer terug, en na een aantal keer het gewicht te verplaatsen, stond ik vast in spagaat. Hmmmm. kon geen kant meer op totdat Karin ook natte broek ging wagen, bosjes vastgreep om mij de reddende hand uit te reiken. Ik had nog even de tijd nodig om weer in het gelid te komen.Balk, vliegtuig, Maarten, Karin en ik allemaal in de mini en terug naar EHST. Avontuur weer goed afgelopen met dank aan Hans, Maarten, Karin en Freek die de actie ook nauwlettend in de gaten kon houden.