//www.youtube.com/embed/Kff_nlQeY_A?rel=0Al vier dagen was de weersvoorspelling; dat precies tijdens het wedstrijd-window zon zou kunnen zijn. ’s morgens om 4u reed ik met de df-trailer van Hellevoetsluis naar Maillen. Bij Antwerpen ging het regenen, maar in de verte in de buurt van Mechelen zag je in de ochtendlucht al een scheidingslijn ontstaan van bewolkt en helder. Te Maillen aangekomen, prachtig vrolijk weer en werd onthaald met heerlijk koppie koffie van Coen en Cornelia, die al overnacht hadden in de prachtige nieuwe camper. Koos en Daphne hadden dezelfde gedachten gehad en hadden een goede nachtrust achter de rug. Hadewych had in Leuven overnacht. Rob was er ook en we gingen gelijk aan de slag om de DF te monteren. De één na de andere piloot kwam aanrijden, en op een gegeven moment was het al een leuk clubje bij elkaar. De delta’s werden al gauw open gevouwen om na de briefing deel te kunnen nemen aan de wedstrijd. Gijs heeft zijn uiterste best gedaan om het verschil tussen de 1e en 2e plaats in te kunnen halen, echter het is ondanks het lopen in de ochtend van een halve marathon net niet gelukt. Het was geen prestatie-vliegdag, maar wel een leuke en gezellige vliegdag, met een leuke afsluiting en super lekker eten van het restaurantje bij het vliegveld. Tanno zat ook heel dichtbij de 3e plaats. Maar uiteindelijk is de wisselbeker die in 2012 aan Harry Renders (NL) toebehoorde nu in 2013 uitgereikt aan Jochen Zeischka (B) die met zijn Moyes toch maar weer een mooi resultaat heeft behaald. Proost en op naar DeBeNeCup 2014!smiley Maandagochtend toen ik in Hellevoetsluis weer kwam aanrijden, ging me wekker van zondagmorgen. heeee klokje rond!

De fonkel nieuwe oranje Belgische DragonFly stond te schitteren in de septemberzon. Wat is ie mooi en met zijn pittige Rotax-912 is het een ware powerplain. Beste Jo Veulemans, je kan trots zijn op deze prachtige kist. Het was super gezellig om samen met William Sterckx te vliegen en te slepen.

Foto’s uit het filmpje zijn grotendeels gemaakt door Cornelia Spijkstra, dank hiervoor.