Foto’s van Lo Tanzer:

NK sleep 4e dag (maandag 20-05-2013) helaas weer vervallen vanwege het weer.

Wel leuk te weten dat ook nu weer Paul Engelen de taak heeft volbracht van 45 km en daarmee 1e geworden is, en dus Nederlands Kampioen onderdeel slepen. 2e en 3e waren Frank Cox en Rob in ’t Groen, die een mooie vlucht met elkaar hebben gehad en ongeveer 37 km van de taak hebben kunnen vliegen. Gefeliciteerd jongens. En dankzij het netwerk van Martin van Helden is deze vliegdag toch maar weer mogelijk geweest.

NK sleep 3e dag (zondag 19-05-2013) Eindelijk een mooie dag. Het vliegen van EHST naar EHDL schoot lekker op, voorbij Raalte 20 km/uur wind in de rug. Precies 10u gingen de eerste vliegtuigen vanaf Teuge vertrekken en was goed hoorbaar op de radio. Boven Deelen aangekomen is een gemaaide runway goed zichtbaar en de meeste delta’s stonden al opgebouwd. Het zag er veelbelovend uit, blauwe lucht en hier en daar plukje wolken. Echter bij het openen van het window werd het ovc en een wolkenbasis van 650 m. Het slepen ging mooi, ondanks de ovc toch overal wel smalle felle bellen. Tijdens sleep tot 6,8 m/s gehad. Heb goed gelet op het zicht tijdens het slepen en dit was op releasehoogte > 3-5 km, omdat ik de delta’s die verder weg en iets hoger zaten goed kon zien. Alleen De piloten hadden niet wel marge, dat varieerde bij de meeste tussen de 100 en 300 meter. En daar moest je het dan mee doen. Dus opletten en route zo kiezen dat je telkens een landingsplaats in zicht hebt. De terugreis voor mij is een verhaal apart geweest, laat we het maar even houden op en survival, namelijk heel koud met 90 km/u wind op de kop en nog geen 70 op de grond.https://youtube.com/watch?v=Rkp9GHSen4c%3Frel%3D0

NK sleep 2e dag (zaterdag 18-05-2013 is helaas wederom komen te vervallen) Heb de dag op EHST zitten wachten op bericht of NK wel of niet door zou gaan. Gelukkig werd ik einde middag heel gastvrij opgevangen door Nico & Nicolette. Onder het zelfgemaakte afdak aan het glas&lood atelier werd een bak met hout geplaatst door Nico en nadat er een knapperig vuurtje was gemaakt, hield Bonita (die in de ochtend een aantal akkoorden had geleerd) samen met Nico een muzikaal intermezzo, terwijl Nicolette een heerlijke maaltijd aan het bereiden was. https://youtube.com/watch?v=c8WyrvEFVyU%3Frel%3D0

Daarna was er nog een verrassing. Met ze vijven in de auto naar Duitsland. Ja, hoor Nico’s en mijns favoriete nagerecht salon. Leuke mensen die je allerlei geweldig fantasierijke ijscoupes presenteerde. Ik kreeg natuurlijk een groen smiley

NK sleep 1e dag (vrijdag 17-05-2013 is helaas komen te vervallen vanwege het weer!)