Na een kwartiertje rijden op de motor vanaf Hellevoetsluis kwam ik aan bij de 2e Maasvlakte. Het leek wel vakantieland. Bij het Futureland was het ongelooflijk druk met toeristen. Het is dan ook prachtig zomerweer.Even terug gereden naar de slufter en waar de weg vroeger eindigde gaat deze nu gewoon door naar het nieuwe Nederland. Prachtig om te zien hoe dit zich ontwikkeld. Ik parkeerde de motor op de ruime parkeerhaven 3. Nadat ik de helm had afgezet kwam me een sfeervolle saxofoonmuziek ten gehore. De patatjeslucht zwalmde ook lichtjes rond in de rotor achter de duinen. Allemaal gezellige toeristen, hobbyisten en sportievelingen. De wind was behoorlijk en witte kopjes waren goed zichtbaar op de golven van het aanstromende zeewater ongeveer 100 meter verder op bij het brede zandstrand. Witte kopjes? Tja, dan gaat er een lichtje op van toen we in 1990 les hadden op de 1e maasvlakte met de wind recht op het duin, dan was het soarable. Maar vreemd genoeg er was geen enkele delta waar te nemen. (allen in de bergen waarschijnlijk). Trouwens waar vroeger het ULV veldje gehuisvest was bij de vuurtoren, is inmiddels helemaal geen vlakte meer, maar vol gebouwd met raffinaderijen. Dit is een heel vreemde gewaarwording. Wel waren er veel modelzwevers aan het soaren boven het duin. Maar zo, met zoveel actie als de meeuwen dit doen is ongekend. Dit moeten deze vogels gewoon weg ook fantastisch vinden te doen. Aan de linkerzijde van het strand waren wel honderden kite-surfers bezig. Ik verbaasde me werkelijk dat deze niet tegen elkaar opbotsten en in de knoop raakten. Was leuk motortochtje zo om het vakantie gevoel op en top op te snuiven zo dicht bij huis. https://youtube.com/watch?v=-YOGGa2aVaQ%3Frel%3D0