Wat een mooie vliegdag is het geworden voor de piloten, die wel heel erg behendig moesten zijn om de aanwezige thermiek te kunnen centreren en de taak te vliegen. De Taak was van EHST naar Borger (1e kpt), naar Exloo (2e kpt), naar Gasselte (3e kpt), en dan weer naar Stadskanaal om op EHST (goal) te landen. Harry Renders (Mierlo), vliegt al 29 jaar delta en heeft als enige de taak kunnen afronden, met alle keerpunten en te landen op goal. Dit heeft hij gedaan in 2 uur en 50 minuten, dat een gemiddelde snelheid heeft gegeven van 17,5 km/u.

Eppo feliciteerde Harry met deze goede prestatie na aankomst. Zoals Harry vertelde heeft hij heel vaak heel laag gezeten. Maar zijn motto is, om gewoon door te gaan met draaien en thermiek zoeken, totdat je weer op de grond staat, en dan lukt het. Van mij ook nogmaals de felicitaties Harry, je bent de beste KNOALSTER 2012.

Natuurlijk ook de felicitaties naar Coen Jansen. Hij is tweede geworden en was slechts 11 km van goal vandaan. Jammer Coen net 1 belletje meer nodig gehad. Rob van Rijnbach heeft heel lang gevlogen, want hij was al weer bij Stadskanaal maar moest het 3e keerpunt opnieuw nemen. Dit was heel moeilijk vanwege de schaduw die daar net aanwezig was. Daarna heeft hij het veld net niet meer kunnen halen. Omdat Rob een andere classe toestel heeft kreeg hij ook nog heel veel penalty points, maar dit weerhield zijn score niet om toch ruim 3e van de Knoalcup te kunnen zijn. Wat ik ook leuk vond is dat Hadewych 11 piloten voorbij gevlogen heeft.

Ik hoop dat alle piloten een leuke, gezellige vliegdag hebben gehad met elkaar, want daar gaat het tenslotten om.

Desirée van der Leeden heeft fantastisch gesleept en ik heb natuurlijk ook mijn best gedaan.

En wie hebben zich nog meer bijzonder ingezet:

Jaap Middel (delta runway gemaaid)

Frans Eikens (pilotencheck en startbegeleiding)

Maarten en Kylian (dolly boy’s)

Harry van Egten (havenmeester)

Iedereen (voor de gemoedelijkheid en gezelligheid)