Vrijdag 22 juli 2011

De 1e taak is gevlogen en voor de eerste keer hebben alle 149 piloten een livetrack kastje bij zich, zodat we overal te wereld de kampioenschappen konden volgen met slechts 10 minuten delaytime. http://www.livetrack24.com/tasks

De Nederlandse kernploeg, Gijs, Joost, Mart, Martin, Rob en Tanno hebben goed hun best gedaan, en het was heel spannend om dit live te volgen. De Tour de France was op de achtergrond ook aanwezig en een vrije middag was dit dubbel en dwars waard.

Voor mij is het begrijpelijk waarom ik de foto van het Australische kernteam zo mooi vind…(groene shirts natuurlijk :-)). Tweede van rechts is Trent Brown en heeft 4 juli j.l. op Stadskanaal gevlogen. Cameron Tunbridge heeft vorig jaar nog op Stadskanaal gevlogen en een demo gegeven met het landen op het modelvliegveld. Derde van links is Johnny Durand, een geboren piloot met ongelooflijk veel goede prestaties.

En natuurlijk het Nederlandse kernteam aangeprezen door Hadewych, van links naar rechts Joost Eertman, Mart Bosman, Rob in ’t Groen, Martin van Helden, Gijs Wanders en Tanno Rutten.

Ik vind dat de Nederlanders het fantastisch gedaan hebben bij de 1e taak. En denk dat het heel belangrijk is geweest als je op tijd weg had kunnen gaan. Als niet de eerste startgate had, viel het niet mee om door te kunnen gaan. Onze mannen zaten op ongeveer 70% van af te leggen route. Jammer dat zondag weer is gecanceled. Dat maakt het scherp blijven wel heel erg moeilijk. Tijdens de WK te Stadskanaal in 2014 zulllen de weersomstandigheden beter zijn! Resultaten TASK-1

Op www.zeilvliegen.nl kan verslag gelezen worden betreffende de perikelen op het WK te Italië.