De Beste Knoalster Deltist 2011

Ten eerste wil ik laten weten dat ik ook bijzonder genoten heb van de Knoalcupdagen, omdat ik iedereen elkaar zag helpen en ik zag heel veel piloten vliegen. Wat me ook opgevallen is, dat het vleugje competitie tijdens deze dagen groter is dan ik dat voor ogen had. Daarom is het gepast om volgend jaar de deelnemers vooraf te laten weten wat de penalty is voor de verschillende klasse deltavliegers. We hebben dit jaar gekozen om alléén bij de rigid-klasse en penalty van 30% toe te passen en bij de Sport-klasse géén addition.

Heel mooi is om naar de track van Mario en Coen te kijken, omdat deze afwijken in de route vanaf Sellingen naar Stadskanaal. Mario neemt hier de beslissing om een iets meer zuidelijke route te nemen dan dat Coen beslist. Mario neemt zuidelijk hoogte en laat zich met de bel noordelijk meedriften. Het zigzag vliegen naar Stadskanaal is mooi te volgen. Heel erg jammer is het voor Coen dat hij net niet de goede liftlijn heeft kunnen vinden, want het scheelde echt maar een heel klein beetje. Boven Stadskanaal zat weer een giga-thermiekbel daar ik Mario tijdens het slepen van Frans in zag draaien. Hij zal daar boven wel heel blij geweest zijn dat hij Stadskanaal heeft gehaald.

Mario Campanella heeft ondanks de forse penalty van 30% voldoende punten kunnen behalen voor de titel:

“DE BESTE KNOALSTER DELTIST 2011”

Heel hartelijk gefeliciteerd Mario

Er zijn heel veel leuke emails binnengekomen, dat men het erg naar de zin heeft gehad en dat het weer voor herhaling in aanmerking mag komen. Het was een veilige en gezellige wedstrijd geworden. De piloten deden voor elkaar dolly’s ophalen dat later werd overgenomen door de super Cox’s-Boys. Ruud had ook heel wat piloten opgehaald met zijn busje. Zo heeft Henk Drent ook nog een leuk filmpje gemaakt van zijn eerste overland vanaf EHST. De teksten tussendoor zijn zo leuk!

Knoalcup overall

Knoalcup dag-2

Knoalcup dag-1

Zondag 12 juni 2011

Wat een leuke vliegdag is het geworden. Desirée heeft met slepen de spits afgebeten, en na wisselen met mij heeft ze ook nog op thermiektime piloten gesleept. Inmiddels is Desirée de eerste europese vrouwelijke DragonFly sleeppiloot en dat doet ze helemaal fantastisch. Er is van 12u tot 17u gesleept en om half vijf had ik voor mij de sterkste bel gehad van bijna +7. Op de grond was de werveling exact erboven prachtig te zien aan het lichte ronddraaiende gras. Desirée had met Rob G, al eerder zo sterke bel gebruikt. De weersverwachting 2e pinksterdag is niet zodanig om een taak uit te zetten, dus we hebben besloten de wedstrijd af te sluiten na 2 taken. De prijsuitrijking zondagavond was een gezellige afsluiting. Verslag volgt

Toch een taak uitgezet: EHST-Bourtange-Onstwedde-EHST. Rob vd L, heeft toch een mooie vlucht er kunnen uithalen en heeft als enige piloot het 1e keerpunt kunnen ronden. Zie de resutaten van de 1e dag. Zondag zou zo maar een mooie dag kunnen worden volgens meerdere meteo-mensen. Dus hopelijk morgen een mooie taak.

De zaterdagochtend begint met blauwe lucht en veel zon, nu 9:15u is het het helemaal overcast. Ben benieuwd wat we gaan beslissen voor vandaag. Voor morgen is de voorspelling wel heel mooi op meerdere sites.

Zaterdag 11 juni 2011

Knoalcup gaat door! Wind recht op de baan. We gaan gewoon voor de noorse site:

Briefing begint 10u in de toren op EHST. Bij aankomst voor het terrein in de berm of op de parkeerplaats parkeren, zodat na de briefing een ieder tegelijkertijd door de poort kan met de auto, want het wordt achter de hangars opbouwen.

Frans heeft in rustige omstandigheden zijn nieuwe delta gevlogen. Dit ging heel fijn achter de DF. Maarten S heeft ongeveer 20 minuten gevlogen. Nadat Araldo was gesleept werd de lucht helemaal dood. Je zag in de verte nog precies in het randje zon de 3 eerste piloten draaien, dus toen dacht ik al dat terugkomen niet aan de orde zal zijn. Rob L in Wagenborgen geland en zal worden opgehaald door Coen, die bijna klaar was met zijn werk, en Martin en Rob G hebben na 25km vliegen nog geprobeerd terug te komen dat op 10 km na gelukt is die heb ik natuurlijk even gaan halen. Ze waren geland op een prachtig grasland gelegen aan de Numero Dertien. (straatnaam) Ik zal zo eens vragen hoe het er voor morgen uit gaat zien. (16:49)

Vrijdag 10 juni 2011

De ochtend ziet er prachtig rustig uit. Zoals je al 2 weken hebt kunnen merken bij de weersberichten, dat het heel erg moeilijk is te voorspellen. Elk station heeft wel zijn eigen inzichten lijkt wel, en enkele km’s verschil in NL maakt al veel uit. Het is pluk de dag weer. Vandaag ben ik present, want oefenen zal wel gedaan kunnen worden. Het weer moet je echt zelf beoordelen. Of de Knoalcup za t/m zo doorgaat beoordelen we vrijdagnacht.

En nu maar duimen op heel mooi vliegweer met de Knoalcup 2011 komende pinksterweekend. Er zijn 22 aanmeldingen binnen. Vrijdag kan er geoefend worden. De taken zullen zodanig gekozen worden dat er zoveel mogelijk goal gehaald wordt. De startlijstvolgorde voor zaterdag volgt.

Waypoints zijn te vinden op tabblad Knoalcup.