Maandag (2e paasdag) was een heel heftig dagje. De dag begon met pittige korte thermiekbellen overal door elkaar, dat behoorlijke turbulente lucht gaf, tevens stond er ook nog een behoorlijk windje. Met Maarten Mulder als Co-piloot van Mulder Aviation heb ik nog een nodige luchtverkenningssvlucht gemaakt om het verloop in turbulentie en bovenwind te kunnen beoordelen. Desirée heeft weer ervaring opgedaan met het vliegen in de DragonFly in andere weersomstandigheden. Zo onrustig in de lucht zo stil op het veld, omdat de buren geen wedstrijd of oefendag hadden met hun motoren, minibikes en karts. Er stonden 11 piloten klaar om het juiste moment af te wachten. Caspar, Rob, Emiel, Coen en Robbie waren de piloten die de spits afbeten, echter Robbie en Coen bleven als enige in de lucht en hebben we samen met terraspubliek Robbie nog een lange tijd kunnen volgen op grote hoogte boven het veld terwijl we in het restaurant soepje zaten te eten, omdat ik het slepen geschorst had vanwege de turbulente omstandigheden. Rob en Caspar ging na het intermezzo wederom al liggende vanaf de dolly strak achter de DragonFly naar een juist belletje en voordat Caspar terug was bij zijn beginpunt zat ie al op 1100. Rob ging er heel snel vandoor en kon uiteindelijk een mooie driehoek vliegen van 64 km, wat ik wel knap vond met die rommelige lucht. Emiel wilde Caspar volgen, maar waar hij geland is weet ik niet, dit ook omdat hij eigenlijk nog een free-converter zoekt voor zijn apple en instrumentarium. Eppo heeft vandaag geweldig gevlogen en dankzij zijn goede conditie kwam hij pas 1,5 uur later skyhigh terug en sloot het af met landing op zijn voetjes. Vriend Fred Lanning was er vandaag ook bij en liet gelijk weer zien dat hij ook een superpiloot is… wacht het juiste moment af, strakke sleep, gelijk in thermiekbel indraaien en na een mooie vlucht een prachtige rustige flair-landing als afsluiting. Frans Eikens gaat steeds beter, en het zal niet lang meer duren, dat hij ook de thermiekbellen goed gaat benutten. En met Araldo is het ook een feest, want samen met de DragonFly draait hij moeiteloos de rustige thermiekbellen in. En tenslotte heeft onze PR-Babe Cornelia zo begin van de avond nog een prachtige vlucht gemaakt tot Onstwedde toe zelfs en mooi terug met een schitterende landing zoals het hoort op het vliegveld na een keurige circuit indeling.

Zondag na lekker relaxen in de ochtend op de camping en heel wat brainstormen met z’n allen in een heerlijk paaszonnetje met mooie paaseieren gekleurd en getekend met allerlei vlieg senario’s, zijn we om 15u toch we ons toch nog klaar kunnen gaan maken voor het vliegen. De wind staat rechter op de baan en heel wat knoopjes minder. Na een heel kort sleepje vanwege ferme thermiekbellen gingen Coen en Rob in een pijlsnel tempo naar 2000m. Coen heeft het circuit in Assen kunnen bereiken, en Rob heeft nog tegenwinds terug willen komen maar dat ging trapsgewijs steeds verder weg, dus uiteindelijk ging hij toch maar voluit retour en ging landen 9,5km voor EHST. Henk en Eppo hebben ook nog een aantal leuke starts gemaakt. Desirée heeft weer fijn kunnen oefenen op de DragonFly met deze weersomstandigheden. Connie, Cornelia en Henk hebben ook nog een leuke vlucht gemaakt als intro in de DragonFly. Ik vond vandaag wel een unieke dag, dat ik tot 20u nog in T-shirt kon rondvliegen in Nederland,

Zaterdag ondanks de wind zijn er toch nog leuke vluchten gemaakt en er is zelfs tot +4 m/s en 1100 m hoogte bereikt. beide Robben en Coen gingen helemaal lekker en bleven best een tijdje vliegen. Cornelia was ook heel erg in de weer net Dagblad Noord. Fotograaf en verslaggever zijn wel meer dan 2 uur aan het intervieuwen geweest, omdat ze de zeilvliegsport zo interessant vinden. (de film Rio in Hoogezand was aanleiding daarvan, omdat Coen en Cornelia er ook voor zorg gedragen hebben dat daar in de bioscoop een zeilvlieger kwam hangen.), Daarna ging Cornelia in thermische omstandigheden slepen en hield haar vlieger keurig onder controle. Henk zijn vliegen en landen gaan na een aanpassing van het harnas helemaal relaxed. Frans heeft zelf gereleased bij het vliegen in het belletje. Eppo heeft zijn eerste vlucht weer gemaakt dit jaar. Araldo ging ook helemaal goed aan het einde van de dag.

Vrijdag heel de dag flinke crosswind. Coen heeft nog een paar test vluchtjes gemaakt met zijn nieuwe REV begin van de avond, Toen wist hij zelfs nog in te draaien. Met de wind terug zal hij wel een behoorlijk groundspeed op zijn meter hebben staan.