zondag 20 maart 2011

En alweer een prachtige lentedag zo vroeg in het jaar. Er zijn door Coen Jansen, Reinout Licher, Rob vd Leeden en Rob van Rijnbach leuke thermiekvluchten gemaakt. Desirée vd Leeden heeft ook weer de wind door de haren ervaren in de DragonFly en heeft weer mooie landingen kunnen laten zien. Rob van Rijnbach heeft maar liefst 2 uur in de lucht gevlogen en kwam boven de 1,3 km hoogte. Het was leuk te horen dat hij wel naar beneden wilde, want hij had inmiddels toch wel frisjes gekregen, echter daar moest hij heel veel moeite voor doen, want de sterke thermiek bleef hem maar omhoog duwen. Coen Jansen heb ik helaas maar in een mager thermiekbelletje kunnen wegzetten, maar hij had al gauw een bel gevonden die hem wat makkelijker kon dragen en is ook een hele tijd in de lucht geweest en had ook regelmatig radiocontact met Cornelia. Ik zelf heb de thermiekbellen als groot in diameter ervaren en redelijk van elkaar vandaan. Samen met Robbie, ging ik op een gegeven moment even met +6,7 m/s in de stijg. Geweldig leuk. Met voldoening werd de dag afgesloten met een koel biertje.

Rob van Rijnbach 20-03-11; ±13u; >2u; >1.300m