zondag 6 maart 2011

De kop is eraf. Wat een fantastische vliegdag is het geworden zo vroeg in het jaar. De voorspellingen waren goed: lichte bries NNE en veel zon. We dachten eigenlijk dat het wel een beetje fris zou zijn, maar al gauw moesten de jassen open om verhitting te voorkomen tijdens het opbouwen. Rob in ’t Groen heeft het voor elkaar gekregen om meer dan een uur in de lucht te blijven. Ik had hem in een bel van +3,0 m/s gezet en door gefaseerd te vliegen zat hij al gauw op 1100 m. Hij kwam even terug om te kijken of wij al klaar waren, was op 250 m en zag dat dit nog niet helemaal was en ging er opnieuw vandoor met nieuwe belletjes. Caspar Remmers heeft ook een prachtige vlucht gemaakt en heeft thermiek kunnen proeven. Ik zelf ben ook met de delta in de lucht geweest. Het was inmiddels al tegen half 5 en de zon stond al behoorlijk laag. Rob had me bij het bos in de buurt afgezet, en dat ging prachtig. na ff zoeken had ik een mooi belletje en bracht mij van 422 naar 695. Ik was super trots. Met de DragonFly heb ik nog een poos van 10 minuten kunnen thermieken op +0,7 m/s toen ik Rob eerder had gesleept. Al met al een heerlijke dag die we afsloten bij de pizzeria. Deze mensen daar waren ook weer blij dat we terug zijn. (info: Miro, eetcafe is nu helemaal weg, het gehele gebouw is afgebroken tot op de grond in Onstwedde, misschien wordt het opnieuw opgebouwd?)

De foto’s zijn van het weer inpakken met een heel tevreden gevoel.